Téli telepítés? Lehetséges

téli telepítés

Ahogy a hőmérő higanyszála lekúszik, sokan hajlamosak elnapolni a kerti projekteket, beleértve a szennyvíztisztító és esővízgyűjtő rendszerek telepítését is. Azonban a Greenwater csapata arra összpontosít, hogy az év minden szakaszában rendelkezésre álljon, hogy télen se kelljen szennyvízmegoldás nélkül maradnia megrendelőinek és, hogy az esővízgyűjtők is tavaszra már a helyükre kerüljenek. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért és hogyan vállaljuk szennyvíztisztító és esővízgyűjtő rendszereink telepítését télen.

Miért vállalunk téli telepítést?

A téli telepítés számos előnnyel jár, különösen a szennyvíztisztító és esővízgyűjtő rendszereknél. A hidegebb idő jótékony hatással van a talaj szilárdságára is, így amíg nem fagyott a föld és csapadék sem lazította meg, addig a telepítés nem ütközik akadályba. Emellett a téli hónapokban is bőséges csapadék szállítható, így az esővízgyűjtő rendszerek hatékonyan működhetnek. De adódhatnak a rendszerek telepítését gátló tényezők is.

Feltételek a Telepítéshez

A téli telepítés sikeréhez fontos, hogy a talaj ne legyen fagyott és ne is legyen túl ingatag a csapadék hatására. A Greenwater szakemberei akkor tudják elkezdeni a telepítéshez szükséges földmunkát, ha ezek a feltételek adottak. Így ha az egyiket is tapasztalod a telepítés területén, kérjük, jelezd ezt kapcsolattartó kollégánknak, de kollégáink is figyelnek a körülményekre, így ha úgy ítélik a telepítésre nem alkalmas a talaj adott hőmérsékletben, jelezni fogják. Csak úgy adják át az elkészült rendszert, ha azt precízen és biztonságosan be tudták fejezni.

A Telepítés Folyamata:

0. Felmérés: Szakembereink felmérik a telepítési területet, hogy pontos képet kapjunk mi is és Megrendelőnk is a telepítés menetéről, szükséges csőfektetésről.

  1. Előkészületek: Kialakítjuk a telepítési területet, beleértve a szükséges ásásokat és a helyszíni előkészítést.
  2. Rendszer Telepítése: A szennyvíztisztító és esővízgyűjtő rendszereket szakszerűen telepítjük a tervezett területen. A csőfektetés is telepítésre kerül.
  3. Feltöltés: Fontos, hogy rendelkezésünkre álljon megfelelő mennyiségű víz, amellyel kollégáink feltöltik a rendszert, hogy annak stabilitása és startra készsége érdekében.

Amiért érdemes télen megrendelni a rendszert:

  • Időspórolás: Ha valakinek sürgős, vagy nem köti évszakhoz a telepítést, könnyebben találunk közeli telepítési időpontot télen. Ez annak köszönhető, hogy télen beérkezett megrendeléseink esetében is sokszor tavaszi telepítést kérnek tőlünk. Pont ezért sem érdemes tavaszra hagyni a megrendelést.
  • Megtérülés: Minél hamarabb kezded el használni a rendszert, annál hamarabb térül meg. Esővízrendszer esetében már a téli hónapok csapadékai is jelentősen hozzájárulnak a vízgazdálkodáshoz. Szennyvíztisztító rendszer esetében pedig hamarabb búcsút inthetsz a havi szippantásoknak.
  • Előkészületek könnyedsége: Amíg nem fagyott, mégis szilárd a talaj, telepítő csapatunk könnyedén elvégzi a földmunkát és telepíti a rendszert általánosan 1 nap alatt.

A téli telepítés nem csak lehetőség, hanem kiváló döntés is, hogy minél előbb elkezdd a környezettudatos vízgazdálkodást. A Greenwater szakemberei minden szükséges intézkedést megtesznek a projektek hatékony és biztonságos kivitelezése érdekében. Ha Te téged is csak az évszak komorsága tartott vissza eddig a saját szennyvíztisztító vagy esővízgyűjtő rendszer megrendelésétől, kérj tőlünk aktuális ajánlatot, és tedd meg ma az első lépést a fenntartható vízkezeléshez!