A természet adta lágy víz

lágy víz, esővíz, eső, vízgyűjtés

A lágy víz olyan víz, amely viszonylag kevés oldott ásványi anyagot tartalmaz, főként kalciumot és magnéziumot. Ez ellentétben áll a kemény vízzel, amely magasabb koncentrációban tartalmazza ezeket az ásványi anyagokat. A víz „keménységét” vagy „lágyságát” általában a benne lévő kalcium- és magnézium-ionok mennyiségével jellemezzük.

A lágy víz előnyei közé tartozik, hogy kevésbé valószínű, hogy vízkőlerakódást okoz a vízvezetékekben és háztartási berendezésekben, mint például a mosógépekben és vízmelegítőkben. Emellett a lágy víz hatékonyabb mosáshoz, tisztításhoz vezet, mivel jobban reagál a szappanokkal és mosószerekkel, kevesebb lerakódást hagyva a ruhákon és a felületeken. Ezenkívül sokan úgy találják, hogy a lágy víz jobb a bőrük és hajuk számára, mivel kevésbé szárító hatású, mint a kemény víz.

1.Ioncserélős vízlágyítás:

Ez a legelterjedtebb módszer a háztartásokban. A vízlágyító berendezések ioncserélő gyantát használnak, amely elkapja a vízben lévő kalcium- és magnézium-ionokat, és helyettesíti őket nátrium- vagy kálium-ionokkal. Ez a folyamat eltávolítja a keménység okozóit, így lágy vizet eredményez.

2.Fordított ozmózis:

Ez a folyamat magas nyomás alatt kényszeríti a vizet egy féláteresztő membránon keresztül, amely eltávolítja a benne lévő szennyeződéseket, beleértve a keménységet okozó ásványi anyagokat is. Fordított ozmózisú rendszerek gyakran találhatók mind otthoni, mind ipari léptékű víztisztító rendszerekben.

3.Elektromágneses vagy mágneses vízlágyítás:

Ez a módszer mágneses vagy elektromágneses mezőket használ a vízben lévő ásványi anyagok szerkezetének megváltoztatására, így megakadályozza, hogy lerakódjanak a csövekben és a berendezésekben. Bár ez a módszer nem távolítja el az ásványi anyagokat a vízből, csökkenti a kemény víz negatív hatásait.

4.Kémiai kondicionálás:

Ebben a módszerben kémiai adalékokat, például foszfátokat használnak, amelyek megakadályozzák a kalcium- és magnézium-ionok lerakódását. Ez a módszer inkább a lerakódás megelőzésére szolgál, mint a víz lágyítására.

5.Desztilláció:

A desztilláció során a vizet forralják, és a gőzt lecsapják, majd kondenzálják. Ez a folyamat eltávolítja a vízből a sókat és más szennyeződéseket. A desztillált víz rendkívül tiszta, de a folyamat energiát igényel és általában nem praktikus nagy mennyiségű víz kezelésére.

6.Tisztított esővíz:

Alacsony az ásványianyag-tartalma. Az esővíz alacsonyabb ásványianyag-tartalmú, mint a legtöbb földalatti vagy felületi víz, ami azt jelenti, hogy általában lágyabb. Alacsony a keménysége. Az alacsony ásványianyag-tartalom miatt az esővíz általában nem kemény, ami csökkenti a vízkő lerakódását. Potenciális szennyeződések. Az esővíz szennyeződhet a levegőben lévő szennyeződések, például por, pollen, gázok és vegyi anyagok révén. De a Greenwater által telepített rendszer, amely a háztartásban lesz felhasználva, premium szűrőkkel van kiegészítve, így a háztartás számos területén felhasználható az összegyűjtött esővíz.

Mire használható az összegyűjtött esővíz?

  • Öntözés: Az esővíz kiválóan alkalmas kertek, parkok és mezőgazdasági területek öntözésére.
  • Háztartási használat: Megfelelő szűrés és kezelés után az esővizet fel lehet használni WC-öblítésre, mosásra, mosogatásra és takarításra.
  • Fürdés és zuhanyzás: Különleges tisztítási folyamatok után az esővizet biztonságosan lehet használni fürdésre és zuhanyzásra is.

A felhasználás módjától függően kollégáink segítenek kiválasztani a megfelelő rendszert.