Kőolaj-leválasztó rendszerek: A víz tiszta forradalma

Autómosó, benzinkút szennyvíz - kőolaj leválasztó, kőolaj-leválasztó

A Kőolaj-leválasztó rendszerek fontossága

A kőolaj-leválasztó rendszerek, avagy az ipari vagy járművekhez kapcsolódó szennyvizek tisztítói. Ezek a hatékony rendszerek nem csupán a víz tisztításához és a megtakarításokhoz járulnak hozzá, de létfontosságú szerepet játszanak a környezetvédelemben is.

1. A kőolaj-leválasztó működése:

A kőolaj-leválasztók egyedülálló működési elven alapulnak. Innovatív megoldása a hibrid típusú szeparátoroknak az, hogy a magas szintű szeparációt kétlépcsős könnyűfolyadék-elválasztó rendszer alkalmazásával érik el, kihasználva a flotáció és koaleszcencia jelenségeit.

I. lépés

Előtisztítás az iszaptalanító kamrában (homokfogón), ahol az ülepítés révén a szilárd részecskéket leválasztódik a folyadékról.

II. lépés

Az olajos anyagok tényleges eltávolítása a sűrűségkülönbség kihasználásával, ami a víz és a szénhidrogének gravitációs áramlása útján történik a szeparátoron keresztül. A nagyobb olajos részecskék cseppek formájában felszínre emelkednek. A szétválasztott folyadék részecskéi a szennyvíz felszínén lebegve vastagságuk növekedésével egyre vastagabb réteget alkotnak, amit rendszeresen el kell távolítani. A víznél nehezebb anyagok leülepednek a szeparátor aljára, egy oszlatott réteget létrehozva. Az elvezető gyűjtőn elhelyezett úszó szelep további védelmet nyújt az esetleges könnyű anyagok bejutása ellen, ha az eszköz túlfolyik a csatornázásba vagy a talajba.

2. Széleskörű alkalmazások:

Az EN 858 – 1 európai szabvány alapján a kőolaj-leválasztó rendszereket esővizek, olvadó hóvizek és a különböző szennyező anyagokkal fenyegetett területek tisztítására tervezték. Minden olyan helyen alkalmazhatják, ahol a szennyvíz szénhidrogént tartalmaz olyan mennyiségben, ami nem felel meg a jogszabályoknak. A kőolaj-leválasztók klasszikus alkalmazásai elsősorban:

  • Autómosók
  • Benzinkutak
  • Autószerelő műhelyek
  • Parkolók és autópályapihenők
  • Repülőterek, kikötők
  • Roncstelepek
  • Ipari létesítmények
  • Üzemanyag raktárak, finomítók

3. Hatékonyság és környezetvédelem:

A kimeneten mért rendkívül alacsony kőolajkoncentráció nemcsak hatékony víztisztítást biztosít, hanem a környezetvédelem szempontjából is jelentős. Az automatikus lezárás megakadályozza az olajszennyeződés környezetbe jutását. A hibrid szénhidrogén-szeparátorok kisebb mint 0,1 mg/dm3 szénhidrogén-származék koncentrációt mutatnak a kimeneten. Európai szabadalom, előírásoknak megfelel!

4. Anyagminőség és tartósság:

A kőolaj-leválasztó rendszerek magas sűrűségű polietilénből készülnek, amely garantálja a tartósságot, az UV-állóságot, valamint a pH- és hőmérséklet-ellenállást.

5. Nem bonyolult a kezelése:

A Delfin HD szeparátorok oly módon vannak kialakítva, hogy elkerüljék a rendszeres cserét igénylő alkatrészek használatát. Az EN 858-1 szabvány irányelvei szerint a szeparátoroknak időszakos felülvizsgálatoknak és karbantartásoknak kell alávetni. Az ürítést, tisztítást és a szennyeződések elszállítását csak szakképzett és jogosult vállalkozások végezhetik el. A szeparátort legalább fél évente üríteni kell, de ajánlott, amikor a szeparátor könnyű folyadékgyűjtő kapacitásának fele vagy a szeparátor könnyű folyadékgyűjtő kapacitásának 80%-a elérte a maximális szennyeződési térfogatot. Minden ürítésnél le kell venni a lebegőanyagot és ki kell venni a koaleszcens szűrőt (kék színű), és nyomással le kell öblíteni vízzel, valamint a beépített gyűrűkosarat is le kell öblíteni magasnyomású mosóval. Minden kiürítés után a berendezést tiszta vízzel kell feltölteni. Az olajos anyagréteg vastagságát havonta mérni kell.

Kőolaj-leválasztó, kőolaj szeparátor használata

6. Gazdaságos megoldás:

Az alacsony ürítési költségek, a könnyű szállítás és a hosszú élettartam miatt a kőolaj-leválasztók gazdaságos megoldást kínálnak.

A kőolaj-leválasztó rendszerek nem csak technológiai csodák, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettség megtestesítői is. Válassza a víz tisztaságát és a környezetvédelmet a kőolaj-leválasztó rendszerekkel – a víz forradalmának kulcsával.