Hogyan működik a szennyvíztisztítás Házi Szennyvíztisztító Rendszerekkel?

szennyvízkezelés, technológia

SBR, MBBR és Oldómedencés Technológia a szennyvíztisztítás terén

A házi szennyvíztisztítás egy olyan folyamat, amely lehetővé teszi a háztartások számára, hogy megtisztítsák a felhasznált vizet, mielőtt azt a környezetbe engednék vagy újrahasznosítanák. A házi szennyvíztisztítás 3 legismertebb technológiája az SBR, MBBR és oldómedencés technológia. Most vegyük sorra, hogyan működik ezek mindegyike.

Szennyvíztisztítás technológiái

SBR (Sequense Batch Reaktor):

Az SBR rendszer egy olyan folyamatot alkalmaz, amely során a szennyvizet előre meghatározott szakaszokra osztja. Ezek a szakaszok általában előkezelést, biológiai tisztítást, ülepedést és kibocsátást foglalnak magukba. Az SBR rendszer időszakosan vált át ezek között a szakaszok között, amely lehetővé teszi az optimális tisztítást.

szennyvíz tartály, szennyvíz tisztító, technológia

Az előkezelés során eltávolítják a nagyobb szennyeződéseket és szilárd anyagokat, majd a biológiai tisztítás során a mikrobák segítségével a szerves anyagokat lebontják. Az ülepedés során a tisztított víz és a szilárd anyagok elkülönülnek, majd a tisztított víz kibocsátásra kerül.

Mint ahogy a neve is mutatja, SBR technológiát használ SBRmad Prestige rendszerünk, amely kis telepítési helyet igényel és 1-5 fő szennyvíz kezelésére alkalmas.

MBBR technológia (Moving Bed Biofilm Reactor):

Az MBBR rendszer egy olyan biológiai tisztítási folyamat, amelyben a mikrobák a biofilmeken élnek és a szennyvízben lévő szerves anyagokat lebontják. A biofilmek mozgásban vannak a rendszerben, így növelve a tisztítási hatékonyságot.

Az MBBR rendszer szabadabb szennyeződés-kezelést kínál, mivel a biofilmek könnyen alkalmazkodnak a változó terheléshez. Ez a technológia hatékonyan kezeli a házi szennyvizet, miközben csökkenti az energiafogyasztást.

Bio szennyvíztisztító, szennyvíztisztítás, szennyvíztisztító, szennyvíz, szppantás, technológia

MBBR technológiát használ Pro 6 és Pro 12 rendszerünk, ezáltal 98%-os tisztítási hatásfokot is képes elérni. 3-12 személy szennyvíz kezelésére kiválóan alkalmas

Oldómedencés technológia:

Az oldómedencés technológia során a szennyvizet egy nagy medencében kezelik, ahol a szennyeződések a medence alján ülepednek le. A tisztított víz a felszínre kerül, majd kibocsátásra kerül. A leülepedett szennyeződések kezelését pedig bio adalékanyag segíti elő, ezáltal növelve a hatékonyságot.

Ezek a bio adalékok olyan mikroorganizmusokat tartalmaznak, amelyek segítik a szerves anyagok lebontását a szennyvízben. Havonta történő rendszeres adagolásuk számos előnnyel járhat.

Oldómedencés szennyvíztartály, szennyvíztisztítás

Ez a technológia egyszerűbb és kevesebb mozgó alkatrészt igényel, mint az SBR vagy MBBR rendszerek, és alkalmas nyaralók szennyvíz kezelésére is. 1-10 fő kiszolgálására is alkalmas.

Ami közös a 3 rendszerben típustól függetlenül, hogy kiváltják a pöcegödörrel, emésztővel járó havi szippantásokat, így pénzt és kellemetlenséget spórolnak meg.