Éttermi szennyvízkezelés

Éttermi szennyvízkezelés

Egyedi éttermi szennyvízkezelés

Magyarországon a csatornába engedhető nyers szennyvíz határértékei szabályozva vannak. Ezáltal gondosan ügyelni kell arra, hogy ezeket a határértékeket betartsuk. Egy étterem, vendéglő vagy büfé esetében a zsírfogó használata kötelező, mivel a szennyvíz zsírtartalma akaratlanul is magasabb a csatornába engedhető szennyvizénél.

Ha nincs csatorna és az éttermi szennyvízkezelés nem megoldott:

Nagyobb fejtörést okoz, ha a vendéglátó egység nem rendelkezik csatornázási lehetőséggel. A Greenwater csapata erre kínál megoldást. Egy étterem szennyvíz kezeléséhez szükséges szennyvízrendszer eszközeit és kivitelezését kínáljuk. Kisebb és nagyobb éttermek, büfék és egyéb vendéglátó egységek számára is van megfelelő szennyvízkezelő rendszerünk és a létesítmény konyhai szokásaihoz igazodó zsírleválasztó berendezésünk. Miért fontos a szennyvíz zsírtalanítása a szabályokon túl is?

Az egyedi szennyvízkezelés és zsírleválasztás fontossága:

Egy étterem számára nem mindegy, hogy mennyit kell karbantartással foglalkoznia, ahogy egy vállalkozásnak sem. Idő és pénz kiesés, ha dugulással, folyamatos szippantásokkal vagy eltömődött alkatrészekkel kell foglalkozni, vagy szakembert hívni hozzá. Szennyvízkezelő rendszereink és zsírleválasztóink az étterem körüli szennyvízzel kapcsolatos teendőket segít lecsökkenteni. Ráadásul nem kell aggódni az engedélyek miatt sem, mivel minden rendszerünk CE minősítéssel rendelkezik így az európai szabványoknak megfelel.

A szennyvízrendszer előnyei:

Az egyedi szennyvízkezelés nem csak környezetvédelmi szempontból fontos, hanem üzleti előnyökkel is járhat az éttermek számára. Azok az éttermek, amelyek felelősségteljesen kezelik szennyvizüket, saját üzleti imázsukhoz is hozzájárulnak. De nézzünk pár használatból eredő előnyt:

  • Elég akár évente 1x szippantani szennyvíztisztító rendszereinket
  • Szikkasztásra alkalmas vizet állít elő – így nem terheli a talajt, a vizet a környezetében lévő növények fel tudják használni és nem igényel nagy területet, mégis ritkábban kell üríteni
  • CE tanúsítvánnyal rendelkezik mind a szennyvízkezelő, mind a zsírleválasztó berendezésünk

Az éttermek számára az egyedi szennyvízkezelés bevezetése nem csupán környezetvédelmi kötelesség, hanem üzleti lehetőség is. Megszabadulhat a folyamatos havi, heti szippantásoktól és az azzal járó folyamatos kellemetlenségektől. Kérjen árajánlatot egy saját, egyedi rendszerre, vagy érdeklődjön kollégáinknál, ha kérdése támadt a rendszerrel, a kivitelezéssel vagy a működésével kapcsolatban!