A PLASTEPUR® szennyvíz-tisztító és -elhelyező rendszer előnyei

A francia SOTRALENTZ® több mint 30 éves gyártási múlttal rendelkezik. Termékük a PLASTEPUR® egyedi háztartási szennyvíz tisztító és elhelyező rendszert és az elsősorban családi házak részére kifejlesztett EPURBLOC® oldómedencék.

Ezek a professzionális rendszerek olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.

A PLASTEPUR szennyvíztisztító rendszer áttekintése 

A PLASTEPUR egyedi házi szennyvíz-elhelyezési kislétesítmény rendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja. A lenti ábrán két felhasználási módozatot mutatunk be sematikusan.

 1. Magas szellőző
 2. Fekáliás szennyvíz (WC)
 3. Háztartási szennyvizek (konyha, mosogató, fürdőszoba)
 4. Zsírleválasztó edény SL-SG (szabadon választható)
 5. EPURBLOC
 6. Elosztó akna SL-RR 450
 7. Merev szórótömlők Ø 100
 8. Levegő beáramlás (ASZ) Alsó szellőzés. Összekötő akna SL-RBOU 450
 1. Fúrt, vagy aknás kút, illetve forrás, amely fogyasztásra is szolgálhat
 2. A gyűjtőcsatornák alsó szellőzése
  SL-RCOLV 1190
 3. Kifolyó a víz áramlási szögéhez és irányába orientálva
 4. Kerítés, birtokhatár
 5. Nagy növények, fák
 6. Csapadékvíz akna
  SL-REP 450
 7. Elsődleges szellőztetés

Az EPURBLOC oldómedence felépítése és előnyei

 "Performance" lebegőanyag szűrővel ellátott, ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence.

01

Tömör formák és szerkezetek, melyek megfelelnek a szükségszerű beépítési és biztonsági követelményeknek, továbbá biztosítják a behorpadás elleni legkedvezőbb szilárdságot.

02

Kis súly: a 3000 literes könnyített beton emésztőakna súlya 1,3 tonna, a PLASTEPUR 3000 súlya 120 kg, azaz kevesebb, mint a beton akna egy tizede.

03

Tömör egység, nemes és egynemű anyagból egy darabban extrudálva-fúva automatizált berendezéseken: nincs különbözö nemű anyagokból történö összeillesztés.

04

Nem bomlékony polietilén: Kiváló ellenállás a szennyvizek agresszív hatóanyagainak (betont bomlasztó kéndioxid) és a kültéri korróziónak (savas talajok).

05

A T.H.P.M. polietilén biztonsága és megbízhatósága: teljes vízzáróság, szivárgás kockázata nélkül. Kivételes ellenállóság ütések és hőmérséklet változásokkal szemben.

Szennyvízgyűjtő rendszer szikkasztó részének telepítése

Néhány képen bemutatjuk, hogy néz ki élőben egy ilyen szikkasztó telepítése.

Mivel saját gépparkkal és szakemberekkel dolgozunk, így a munkafolyamatok gyorsak és rugalmasak. A gépi földmunkát körültekintően végezzük, hogy ne okozzunk kárt semmiben.

Kalkuláció indítása Hívjon minket
2022. december 31-ig akár

50% állami támogatás *

2022. december 31-ig akár 50% állami támogatást vehet igénybe a szennyvíztisztító rendszerünkre és az esővízgyűjtő rendszerünkre a Magyar Államkincstár által indított Otthonfelújítási támogatás keretében.

Most 2× gyorsabban megtérül a befektetése, ha most szerződik velünk! Ismerje meg rendszerünket és jelölje be a kalkulációban az 50%-os támogatást.

* A Magyar Államkincstár által indított Otthonfelújítási támogatás tájékoztatója szerint az 50%-os visszatérítés a megfelelő dokumentumok beküldése esetén és a megfelelő költségarányok esetén jár. A kategóriák között szerepel ez a tétel, ami az általunk telepített rendszereket fedi: "Szennyvíz tisztítására és elhelyezésére szolgáló egyedi szennyvízkezelő berendezés vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárgy telepítésére vagy cseréjére".

A francia SOTRALENTZ® több mint 30 éves gyártási múlttal rendelkezik és egyik legnépszerűbb termékük a PLASTEPUR® egyedi háztartási szennyvíz tisztító és elhelyező rendszer és az EPURBLOC® oldómedencék.

Szennyvíz tisztító kalkuláció

Szennyvíztisztító rendszer kalkuláció

A kalkuláció összeállításánál használhatja a fájlfeltöltés lehetőségét és küldhet fotókat, rajzokat a tervezett telepítés helyszínéről, a telekről, a háztetőről. A kapott információk alapján elkészítjük az előzetes árajánlatot, amit emailben küldünk el.

  Gyakran Ismételt Kérdések

  Mennyi egy ilyen szennyvíztisztító rendszer megtérülési ideje?

  Egy beüzemelt EPURBLOC alaprendszer többletköltségének megtérülési ideje egy hagyományos, vízzáró emésztő építési és üzemeltetési, azaz szippantási költségeihez viszonyítva kb. 2–2,5 év, de, figyelembe véve, hogy a víz öntözési újrahasznosításával költséges, ivóvíz minőségű vezetékes vizet tudunk megtakarítani így ez az idő kb. 1,5–2 évre csökken.

  Mennyibe kerül az üzemeltetése?

  A rendszer beindításakor beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik, de a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülhető kemikáliák (fehérítő, hypo, duguláselhárító, stb) szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére BIO7 ENTRETIEN baktérium frissítő adalékanyagot szükséges havonta a WC-n át beöblíteni. Ez az egyetlen rendszeres üzemeltetési költség, ami egy 4 fős kislétesítmény esetén kb. 380 Ft/hó.

  Milyen sűrűn kell szippantani?

  Átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

  Kell áram a működéséhez?

  Nem kell áram. A PLASTEPUR egyedi házi szennyvíz-elhelyezési kislétesítmény rendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja.

  Kell talajterhelési díjat fizetni utána?

  Nincs talajterhelési díj. Törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.

  A PLASTERPUR rendszert milyen sűrűn kell tisztítatni, karbantartani?

  Röviden: átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást. Bővebben: A PLASTEPUR egyedi házi szennyvíz-elhelyezési kislétesítmény rendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

  Mennyi ideig tud működni egy ilyen rendszer?

  A megfelelően méretezett és megfelelően üzemeltetett létesítményben nincs elromlani képes alkatrész. A PLASTEPUR és EPURBLOC termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni, a szennyvízben keletkező kéndioxid és metán gázoknak tökéletesen ellenáll.

  Milyen épületekhez jó a szennyvíztisztító rendszer?

  Lakossági felhasználásra meglévő családi házhoz, új építésű családi házhoz, egy vagy több lakásos társasházhoz. Üzleti felhasználáshoz: szálloda, étterem, vagy kisüzem ellátására is megfelelő, illetve párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település is ellátható vele a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.

  Megfelel a jogszabályoknak ez a rendszer?

  A rendszer az Európai Unió követelményeinek megfelel, ISO 9001 minősítésű és már 1993 óta rendelkezik KHVM, OVF Vízügyi Alkalmazási Engedéllyel (288. törzsk.sz.) és az ÁNTSz Országos Tisztifőorvosi Hivatala engedélyével és az Unió minden tagországában érvényes, legszigorúbb, jogszerű CE megfelelőségi jelöléssel.

  Milyen engedélyek kellenek hozzá?

  A telepítés engedélyköteles, melyhez szaktervező megbízása szükséges. 500 m3/év vízhasználatig a tisztított szennyvíz telken belüli elszivárogtatása esetén helyi önkormányzati jegyzői hatósági engedély, vízminőség védelmi területen továbbá nyílt árokba, vagy esővíz csatornába vezetés esetén a szakhatóságok engedélyei is, valamint, élővízbe vezetéskor vízjogi engedély is szükséges.

  Milyen részekből áll a szennyvíztisztító rendszer?

  Oldómedence: "Performance" lebegőanyag szűrővel ellátott, ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence. Szikkasztó hálózat: az oldómedencét követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztó csőhálózat.

  Hogyan működik a szennyvíztisztító rendszer?

  Az előtisztító oldómedencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett utótisztító termőföld-geotextilia-dréncső-kavics-homok szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint "Performance" szűrőanyaggal feltöltött csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető.

  Hogy lehetséges, hogy teljesen biológiai a tisztítás?

  A szennyvíztisztítás egyszerű és természetes biológiai módszereket használ. A szennyvízben lévő nemkívánatos anyagok a mikroorganizmusok tápanyagaként (szubsztrát) szolgálnak. A mikroorganizmusok a rendszerben fermentáció által bontják el a nemkívánatos anyagokat.

  Nem csúnya egy ilyen nagy rendszer a kertben?

  Belesimul a kertbe. Minden műtárgy a rendezett terepszintre van telepítve, így csak a fedlapok látszanak a fűben, ezáltal a kert látványát sem befolyásolják.

  Tanúsítványok

  A szennyvíztisztító rendszer és annak minden eleme rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, engedélyekkel, melyeket a mellékelt listából tud letölteni egyenként, vagy a lenti zöld gombra kattintva egyben.

  elérhetőségeink

  Szennyvíztisztító és -elhelyező rendszer tervezést és telepítést, gépi földmunkákat, kertrendezést vállalunk 10 éves tapasztalattal Budapesten és a környező településeken.

  Haniga-Bau Kft.

  Hívjon bizalommal, ha szennyvíztisztító rendszerrel kapcsolatban segíthetünk.

  +36 20 381 4434