Oldómedencés

Házi szennyvíztisztító rendszer

Ha szennyvíztisztító, akkor nyaralóhoz és családi házhoz egyaránt tökéletes választás oldómedencés szennyvíztartályunk.

További tudnivalók Ingyenes árajánlat kérés
Kulcsrakész

Bio szennyvíztisztító tartály telepítés

Megtervezzük, engedélyeztetjük, kivitelezzük.

Kalkuláció

Az oldómedencés szennyvíztisztító rendszer előnyei

Professzionális rendszerünk olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.

Mennyibe kerül üzemeltetni? Hogyan működik? Kell áram a működéséhez? És milyen engedélyek kellenek hozzá?
Minden kérdésre választ adunk a „Gyakran Ismételt Kérdések” alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések
gazdaságos

Szippantás akár 3 évente

Felhasználástól függően elég kb. 1-3 évente szippantani, mivel a GreenWater rendszere a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja. Ezáltal elképesztően alacsony a rendszer fenntartási költsége.

A GreenWater csapata elvégzi a kivitelezést és használatra kész rendszert ad át.

Kérjen ajánlatot

A GreenWater csapata a tervezést és kivitelezést is elvégzi és használatra kész rendszert ad át.

Kérjen ajánlatot

Premium Oldómedencés szennyvíztisztító

  Mire ajánlott?

A PREMIUM tartály bírja az ingadozó használatot és nem szükséges áramellátás hozzá, ezért nyaralókhoz ez a szennyvíztisztító rendszer a legideálisabb. Háztartásban is előszeretettel használják, mert egyszerű működése miatt nincsenek elromló alkatrészei, és kevés karbantartást igényel: időközönként bioadalékot és akár 1-3 évente szippantást.

  Környezetbarát és gazdaságos

  • Hegesztés nélküli kivitelezés, ami tartós szerkezetet biztosít és növeli a stabilitást
  • Tömörség és tartósság
  • Könnyű telepítés a tartály kis súlyának köszönhetően
  • Áram nélkül üzemeltethető
  • Minimális költségű fenntartás
Ajánlatot kérek
Oldómedencés szennyvíztartály, szennyvíztisztítás

Hová ajánljuk a GreenWater rendszert?

ÜZLETI FELHASZNÁLÁSRA

Hétvégi házhoz, víkendházhoz

Rendszerünkben akár 1 évig fennmarad a baktérium kultúra így nem kell minden szezon végén kiüríteni.

lakossági felhasználásra

Családi házakhoz

Emésztőgödör és pöcegödör helyett egy sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb megoldás.

Prémium alkatrészek

A GreenWater rendszerét prémium minőségű lengyel termékek és gondosan kiválasztott alkatrészek alkotják. A rendszer minden részleténél törekedtünk a tartósságra és gond mentes fenntartásra.

Gyakran Ismételt Kérdések

A házi szennyvíztisztító ára, megtérülése, engedélyezése

Mennyibe kerül az üzemeltetése?

Kb. 1000 Ft /hó

A rendszer beindításakor beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik. Ezért figyelni kell, hogy a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülő kemikáliák (fehérítő, hypo, duguláselhárító, stb) szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére baktérium frissítő adalékanyagot szükséges a WC-n át beöblíteni. Ez az egyetlen rendszeres költség, ami egy 4 fős rendszer esetén kb. 1.000Ft /hónap

Általában 1-3 évente elég

Általános, rendeltetésszerű használat mellett 1-3 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Nem kell

A Premium egyedi házi szennyvíz tisztítórendszer minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik és a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja.

Ha nincs lehetőség csatornázásra, nem

Nincs talajterhelési díj és törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.

Igen

A rendszer az Európai Unió követelményeinek megfelel, ISO 9001 minősítésű és már 1993 óta rendelkezik KHVM, OVF Vízügyi Alkalmazási Engedéllyel (288. törzsk.sz.) és az ÁNTSz Országos Tisztifőorvosi Hivatala engedélyével és az Unió minden tagországában érvényes, legszigorúbb, jogszerű CE megfelelőségi jelöléssel.

Általában a település jegyzőjének jóváhagyása elegendő

Ezért első lépésként érdemes a helyi jegyzővel felvenni a kapcsolatot és kérelmezni a jóváhagyását a CE minősítéssel rendelkező (lentebb megtalálható a teljesítmény nyilatkozat), évi 500m3 alatti víz kezelésére alkalmas szennyvíztisztító rendszer beépítése.
A jegyző állásfoglalásától függően, egyszerűbb esetben elegendő lehet a CE tanúsítvány és helyszínrajz benyújtása.
Viszont vannak települések, ahol a jegyző vízjogi tervező által készített teljes engedélyeztetési dokumentációt kér. Ez településenként eltérhet.

Engedélyeztetésben előzetes megbeszélés után szívesen segítünk!

A szennyvízrendszer működése, karbantartása

Milyen sűrűn kell tisztítatni, karbantartani?

Kb. 1-2 hetente bioadalékot igényel és 1-3 évente pedig szippantást.

Oldómedencés házi szennyvíztisztító rendszerünk külső energiaforrás nélkül, gravitációs illetve biológiai módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és általános használat mellett kb. 1-3 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Akár évtizedekig

A megfelelően méretezett és megfelelően üzemeltetett létesítményben nincs elromló alkatrész. A termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni. Ellenáll a ph és időjárás ingadozásnak is.

10 főig szinte bármilyen épülethez

Lakossági felhasználásra meglévő családi házhoz, új építésű családi házhoz és egy vagy több lakásos társasházhoz. Üzleti felhasználáshoz: szálloda, étterem, és kisüzem ellátására is megfelelő, illetve párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település is ellátható vele a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.

Oldómedence: ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence. Szikkasztó hálózat: az oldómedencét követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztóblokk.

Az előtisztító oldómedencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető.

A szennyvíztisztítás egyszerű és természetes biológiai módszereket használ. A szennyvízben lévő nemkívánatos anyagok a mikroorganizmusok tápanyagaként (szubsztrát) szolgálnak. A mikroorganizmusok a rendszerben fermentáció által bontják el a nemkívánatos anyagokat.

Nem, mivel minimális része látható a felszínen.

Belesimul a kertbe. Minden tartály és szikkasztó a földbe van telepítve, így csak a fedlapok és tisztítónyílások látszanak ki a földből.

A tartályok kis helyigényük miatt praktikusan elhelyezhetők, kisebb telkeken is. Amit figyelembe kell venni, hogy ha járművekkel szeretnénk a tartály felett közlekedni, akkor az külön előkészületeket és kiegészítést igényel. Ennek megtervezésében és kivitelezésében is szívesen segítenek kollégáink.

Rólunk mondták

M. M. – Szigetmonostor

Ismerős ajánlotta a céget.

Tökéletes volt a kapcsolattartás. Minden üzenetemre azonnali és maximálisan kielégítő választ kaptam.

Soha nem talalálkoztam ennyire korrekt, és a megrendelő igényeit szem elött tartó csapattal.

További referenciák

Ajánlat kérése

A kapott információk alapján elkészítjük az előzetes árajánlatot, amit emailben küldünk el.

[Maximális fájlméret: 10MB]


Elérhetőség

Mathia Zsolt- Értékesítő +36 20 381 4434 esoviz@greenwater.hu

Limbóczki József- Üzletkötő +36 20 215 4001 limboczkijozsef@greenwater.hu

> Cégnév: Haniga-Bau Kft.
> Cégjegyzékszám: 13-09-136661
> Adószám: 22641863-2-13
> Alapítva: 2010

Telephely: 2209 Péteri, Deák Ferenc utca
Székhely: 2209 Péteri, Ady Endre utca 14.


Tanúsítványok

A szennyvíztisztító rendszer és annak minden eleme rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, engedélyekkel, melyeket a mellékelt listából tud letölteni egyenként, vagy a lenti zöld gombra kattintva egyben.

Többek között az alábbi településeken is dolgoztunk már, akár biológiai szennyvíztisztító, oldómedencés szennyvíztisztító illetve esővízgyűjtő telepítéséről legyen szó:

Budapest – Pomáz – Esztergom – Csévharaszt – Pápa – Kecskemét –  Debrecen – Szeged – Miskolc – Győr – Nyíregyháza – Kecskemét – Székesfehérvár – Szombathely – Érd – Szolnok – Tatabánya – Sopron – Kaposvár – Békéscsaba – Veszprém – Zalaegerszeg – Eger – Nagykanizsa – Balaton környéke – Nagytarcsa – Monorierdő