Oldómedencés

Szennyvíztisztító rendszer

Kivitelezzük és igény szerint megtervezzük, engedélyeztetjük, .
Több mint 10 éves tapasztalattal.

Kalkuláció kérése
Kulcsrakész

Bio szennyvíztisztító rendszer telepítés

Megtervezzük, engedélyeztetjük, kivitelezzük.

Kalkuláció

A GreenWater rendszer előnyei

Professzionális rendszerünk olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.

Mennyibe kerül üzemeltetni? Hogyan működik? Kell áram a működéséhez? Milyen engedélyek kellenek hozzá?
Minden kérdésre választ adunk a „Gyakran Ismételt Kérdések” alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések Menü
gazdaságos

Szippantás akár 3 évente

Felhasználástól függően elég 1-3 évente szippantani, mivel a GreenWater rendszere a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett évenként igényel egyszeri szippantást. Ezáltal elképesztően alacsony a rendszer fenntartási költsége.

A GreenWater csapata elvégzi a kivitelezést és használatra kész rendszert ad át. Igény esetén a tervezést, engedélyeztetést is tudjuk vállalni.

Kérjen ajánlatot Menü
gazdaságos

Szippantás akár 5 évente 🤑

A GreenWater rendszere a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel egyszeri szippantást. Ezáltal elképesztően alacsony a rendszer fenntartási költsége.

A GreenWater csapata a tervezést, engedélyeztetést és kivitelezést is elvégzi és használatra kész rendszert ad át.

Kérjen ajánlatot

Szennyvízkezelési módok összehasonlítása

Nem ajánlott

PÖCEGÖDÖR

Zárt szennyvíztisztító

Nagy földmunkával jár, mert csak tárolja a szennyvizet, nem dolgozza fel. Drága fenntartani a havi szippantások miatt.

Egyszerű szerkezet
Nagyon nagy földmunka
Sűrűn kell szippantatni
Drága a fenntartása
Környezetterhelő

35.000 Ft/hó

420.000 Ft/év

Nem ajánlott

ISZAPZSÁKOS

Biológiai szennyvíztisztÍtó

Kézi tisztítást igényel. Csak folyamatos üzemeléssel működik jól, tehát nyaralókban nem ideális megoldás.

Nagy hatásfokú tisztítás
Iszapzsák csere
Membrán tisztítás, csere
Áram kell a működéshez
Folyamatos üzemeléssel

2.725Ft/hó

32.700Ft/év

Kiemelten ajánlott

DELFIN

Biológiai szennyvíztisztÍtó

Nem igényel ellenőrzést, automatizált. Biológiai adalék sem kell hozzá. Dugulásmentes és öntisztuló.

Nagy hatásfokú tisztítás
Automatizált
Tartós konstrukció
1 évente kell üríteni
Áram kell a működéséhez

1.750Ft/hó

21.000Ft/év

Kalkuláció Bővebb információ

Nyaralókhoz is ideális

GREENWATER

Oldómedencés szennyvíztisztÍtó

Nem kell hozzá áram. Nincsenek elromló alkatrészei. Bírja az ingadozó felhasználást.

Nem kell hozzá áram
Egyszerű szerkezet
Akár 3 évente elég üríteni
Bírja az ingadozást
Havi 1x bio adalékot igényel

500/hó

6.000Ft/év

Kalkuláció Bővebb információ

DELFIN Premium Oldómedencés szennyvíztisztító

  Mire ajánlott?

A DELFIN PREMIUM tartály bírja az ingadozó használatot, így nyaralókhoz a legideálisabb. Ettől függetlenül háztartásban is előszeretettel használják, mivel egyszerű működése miatt nincsenek elromló alkatrészei, és kevés karbantartást igényel: havi egyszeri bioadalékot, és időközönként szippantást.

  Környezetbarát és gazdaságos

 • Hegesztés nélküli kivitelezés, mely tartós szerkezetet biztosít, amely növeli a stabilitást
 • Tömörség és tartósság
 • Könnyű telepítés a tartály kis súlyának köszönhetően
 • Áram nélkül üzemeltethető
 • Minimális költségű fenntartás
Kalkuláció Webshop Prospektus

Hová ajánljuk a GreenWater rendszert?

ÜZLETI FELHASZNÁLÁSRA

Hétvégi házhoz, víkendházhoz

Rendszerünkben akár 1 évig fennmarad a baktérium kultúra. Nem kell szezon végi szippantás, se szezon eleji újraindítás.

lakossági felhasználásra

Családi házakhoz

Emésztőgödör és pöcegödör helyett egy sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb megoldás.

Megvalósulás

Minden egy kézben

A GreenWater csapata elvégzi a kivitelezést és használatra kész rendszert ad át jellemzően 1 hónapon belül. Igény esetén a tervezést, engedélyeztetést is tudjuk vállalni.

A megvalósítási folyamat négy pontból áll. Tegye meg az első lépést Ön, a többit pedig bízza ránk:

Ajánlatkérés indítása Menü

Prémium alkatrészeket használunk

A lengyel DELFIN® nagy gyártási múlttal rendelkezik. Egyedi biológiai és oldómedencés szennyvízrendszereket gyártanak. A GreenWater rendszerét ezek a prémium minőségű lengyel termékek alkotják.

Gyakran Ismételt Kérdések

Megtérülés, költségek, endegélyek

Mennyibe kerül az üzemeltetése?

A rendszer beindításakor beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik, de a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülhető kemikáliák (fehérítő, hypo, duguláselhárító, stb) szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére baktérium frissítő adalékanyagot szükséges havonta a WC-n át beöblíteni. Ez az egyetlen rendszeres költség, ami egy 4 fős kislétesítmény esetén kb. 500 Ft/hó.

Egy beüzemelt DELFIN alaprendszer többletköltségének megtérülési ideje egy hagyományos, vízzáró emésztő építési és üzemeltetési, azaz szippantási költségeihez viszonyítva kb. 2,5 év, de figyelembe véve, hogy a víz öntözési újrahasznosításával költséges, vezetékes vizet tudunk megtakarítani így ez az idő kb. 1,5 évre csökken.

Átlagos használat mellett 1-3 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Nem kell áram. A DELFIN Premium egyedi házi szennyvíz tisztítórendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja.

Nincs talajterhelési díj. Törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.

A rendszer az Európai Unió követelményeinek megfelel, ISO 9001 minősítésű és már 1993 óta rendelkezik KHVM, OVF Vízügyi Alkalmazási Engedéllyel (288. törzsk.sz.) és az ÁNTSz Országos Tisztifőorvosi Hivatala engedélyével és az Unió minden tagországában érvényes, legszigorúbb, jogszerű CE megfelelőségi jelöléssel.

A telepítés engedélyköteles, melyhez szaktervező megbízása szükséges. 500 m³/év vízhasználatig a tisztított szennyvíz telken belüli elszivárogtatása esetén helyi önkormányzati jegyzői hatósági engedély, vízminőség védelmi területen továbbá nyílt árokba, vagy esővíz csatornába vezetés esetén a szakhatóságok engedélyei is, valamint, élővízbe vezetéskor vízjogi engedély is szükséges. Ha szüksége van segítségre az engedélyezéssel, szakértő kollégáink minden engedélyezési folyamatban tudnak segíteni.

Működés, karbantartás

Milyen sűrűn kell tisztítatni, karbantartani?

A Delfin Premium oldómedencés szennyvíztisztító rendszere külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 1-3 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

A megfelelően méretezett és megfelelően üzemeltetett létesítményben nincs elromlani képes alkatrész. A DELFIN termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni. Ellenáll a ph és időjárás ingadozásnak is.

Lakossági felhasználásra meglévő családi házhoz, új építésű családi házhoz, egy vagy több lakásos társasházhoz. Üzleti felhasználáshoz: szálloda, étterem, vagy kisüzem ellátására is megfelelő, illetve párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település is ellátható vele a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.

Oldómedence: ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence. Szikkasztó hálózat: az oldómedencét követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztóblokk.

Az előtisztító oldómedencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető.

A szennyvíztisztítás egyszerű és természetes biológiai módszereket használ. A szennyvízben lévő nemkívánatos anyagok a mikroorganizmusok tápanyagaként (szubsztrát) szolgálnak. A mikroorganizmusok a rendszerben fermentáció által bontják el a nemkívánatos anyagokat.

Belesimul a kertbe. Minden tartály és szikkasztó a földbe van telepítve, így csak a fedlapok látszanak a fűben, ezáltal a kert látványát sem befolyásolják.

Kalkuláció kérése

A kapott információk alapján elkészítjük az előzetes árajánlatot, amit emailben küldünk el.  A kalkuláció összeállításánál használhatja a fájlfeltöltés lehetőségét és küldhet fotókat, rajzokat a tervezett telepítés helyszínéről, a telekről, a háztetőről.


  Webshop: greenwater.shop.hu

  Elérhetőség

  Mathia Zsolt- Kereskedelmi vezető
  +36 20 381 4434
  esoviz@greenwater.hu

  Limbóczki József- Üzletkötő
  +36 20 215 4001
  limboczkijozsef@greenwater.hu

  Cégnév: Haniga-Bau Kft.
  Cégjegyzékszám: 13-09-136661
  Adószám: 22641863-2-13
  Alapítva: 2010


  Tanúsítványok

  A szennyvíztisztító rendszer és annak minden eleme rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, engedélyekkel, melyeket a mellékelt listából tud letölteni egyenként, vagy a lenti zöld gombra kattintva egyben.