Oldómedencés

Szennyvíztisztító rendszer

Ha szennyvíztisztító, akkor nyaralóhoz és családi házhoz egyaránt tökéletes választás oldómedencés szennyvízkezelő rendszerünk.

További tudnivalók
Kulcsrakész

Bio szennyvíztisztító tartály telepítés

Megtervezzük, engedélyeztetjük, kivitelezzük.

Kalkuláció

Az oldómedencés szennyvíztisztító rendszer előnyei

Professzionális rendszerünk olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.

Mennyibe kerül üzemeltetni? Hogyan működik? Kell áram a működéséhez? És milyen engedélyek kellenek hozzá?
Minden kérdésre választ adunk a „Gyakran Ismételt Kérdések” alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések
gazdaságos

Szippantás akár 3 évente

Felhasználástól függően elég 1-3 évente szippantani, mivel a GreenWater rendszere a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja. Rendszeres és max létszámos használat mellett évenként igényel egyszeri szippantást. Ezáltal elképesztően alacsony a rendszer fenntartási költsége.

A GreenWater csapata elvégzi a kivitelezést és használatra kész rendszert ad át.

Kérjen ajánlatot

A GreenWater csapata a tervezést és kivitelezést is elvégzi és használatra kész rendszert ad át.

Kérjen ajánlatot

Premium Oldómedencés szennyvíztisztító

  Mire ajánlott?

A PREMIUM tartály bírja az ingadozó használatot és nem szükséges áramellátás hozzá, ezért nyaralókhoz ez a szennyvíztisztító rendszer a legideálisabb. Háztartásban is előszeretettel használják, mert egyszerű működése miatt nincsenek elromló alkatrészei, és kevés karbantartást igényel: havi egyszeri bioadalékot és időközönként szippantást.

  Környezetbarát és gazdaságos

 • Hegesztés nélküli kivitelezés, ami tartós szerkezetet biztosít és növeli a stabilitást
 • Tömörség és tartósság
 • Könnyű telepítés a tartály kis súlyának köszönhetően
 • Áram nélkül üzemeltethető
 • Minimális költségű fenntartás
Kalkuláció Prospektus
Oldómedencés szennyvíztartály, oldómedencés technológia

Hová ajánljuk a GreenWater rendszert?

ÜZLETI FELHASZNÁLÁSRA

Hétvégi házhoz, víkendházhoz

Rendszerünkben akár 1 évig fennmarad a baktérium kultúra és nem kell szezon végi szippantás, se szezon eleji újraindítás.

lakossági felhasználásra

Családi házakhoz

Emésztőgödör és pöcegödör helyett egy sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb megoldás.

Prémium alkatrészek

A GreenWater rendszerét prémium minőségű lengyel termékek és gondosan kiválasztott alkatrészek alkotják. A rendszer minden részleténél törekedtünk a tartósságra és gond mentes fenntartásra.

Gyakran Ismételt Kérdések

A szennyvíztisztító megtérülése, költsége, endegélyezése

Mennyibe kerül az üzemeltetése?

Kb. 500 Ft /hó

A rendszer beindításakor beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik. Ezért figyelni kell, hogy a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülő kemikáliák (fehérítő, hypo, duguláselhárító, stb) szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére baktérium frissítő adalékanyagot szükséges havonta a WC-n át beöblíteni. Ez az egyetlen rendszeres költség, ami egy 4 fős kislétesítmény esetén kb. 500 Ft/hó.

Általában 1-3 évente elég

Átlagos használat mellett 1-3 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Nem kell

A Premium egyedi házi szennyvíz tisztítórendszer minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik és a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja.

Ha nincs lehetőség csatornázásra, nem

Nincs talajterhelési díj és törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.

Igen

A rendszer az Európai Unió követelményeinek megfelel, ISO 9001 minősítésű és már 1993 óta rendelkezik KHVM, OVF Vízügyi Alkalmazási Engedéllyel (288. törzsk.sz.) és az ÁNTSz Országos Tisztifőorvosi Hivatala engedélyével és az Unió minden tagországában érvényes, legszigorúbb, jogszerű CE megfelelőségi jelöléssel.

Általában jegyzői hatósági engedély kell

A telepítés engedélyköteles, melyhez szaktervező megbízása szükséges. 500 m³/év vízhasználatig a tisztított szennyvíz telken belüli elszivárogtatása esetén helyi önkormányzati jegyzői hatósági engedély kell. Vízminőség védelmi területen továbbá nyílt árokba, vagy esővíz csatornába vezetés esetén a szakhatóságok engedélyei is, valamint, élővízbe vezetéskor vízjogi engedély is szükséges.

A szennyvízrendszer működése, karbantartása

Milyen sűrűn kell tisztítatni, karbantartani?

1-3 évente

A Premium oldómedencés szennyvíztisztító rendszere külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 1-3 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Akár évtizedekig

A megfelelően méretezett és megfelelően üzemeltetett létesítményben nincs elromlani képes alkatrész. A termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni. Ellenáll a ph és időjárás ingadozásnak is.

10 főig szinte bármilyen épülethez

Lakossági felhasználásra meglévő családi házhoz, új építésű családi házhoz és egy vagy több lakásos társasházhoz. Üzleti felhasználáshoz: szálloda, étterem, és kisüzem ellátására is megfelelő, illetve párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település is ellátható vele a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.

Oldómedence: ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence. Szikkasztó hálózat: az oldómedencét követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztóblokk.

Az előtisztító oldómedencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető.

A szennyvíztisztítás egyszerű és természetes biológiai módszereket használ. A szennyvízben lévő nemkívánatos anyagok a mikroorganizmusok tápanyagaként (szubsztrát) szolgálnak. A mikroorganizmusok a rendszerben fermentáció által bontják el a nemkívánatos anyagokat.

Nem, szinte észre sem vehető

Belesimul a kertbe. Minden tartály és szikkasztó a földbe van telepítve, így csak a fedlapok látszanak a fűben, ezáltal a kert látványát sem befolyásolják.

Rólunk mondták

M. M. – Szigetmonostor

Ismerős ajánlotta a céget.

Tökéletes volt a kapcsolattartás. Minden üzenetemre azonnali és maximálisan kielégítő választ kaptam.

Soha nem talalálkoztam ennyire korrekt, és a megrendelő igényeit szem elött tartó csapattal.

További referenciák

Kalkuláció kérése

A kapott információk alapján elkészítjük az előzetes árajánlatot, amit emailben küldünk el.

  A kalkuláció összeállításánál használhatja a fájlfeltöltés lehetőségét és küldhet fotókat, rajzokat a tervezett telepítés helyszínéről, a telekről, a háztetőről.


  Elérhetőség

  Mathia Zsolt- Értékestítő
  +36 20 381 4434
  esoviz@greenwater.hu

  Limbóczki József- Üzletkötő
  +36 20 215 4001
  limboczkijozsef@greenwater.hu

  Cégnév: Haniga-Bau Kft.
  Cégjegyzékszám: 13-09-136661
  Adószám: 22641863-2-13
  Alapítva: 2010


  Tanúsítványok

  A szennyvíztisztító rendszer és annak minden eleme rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, engedélyekkel, melyeket a mellékelt listából tud letölteni egyenként, vagy a lenti zöld gombra kattintva egyben.

  Többek között az alábbi településeken is dolgoztunk már, akár biológiai szennyvíztiszító, oldómedencés szennyvíztisztító illetve esővízgyűjtő telepítéséről legyen szó:

  Budapest – Pomáz – Esztergom – Csévharaszt – Pápa – Kecskemét –  Debrecen – Szeged – Miskolc – Pécs – Győr – Nyíregyháza – Kecskemét – Székesfehérvár – Szombathely – Érd – Szolnok – Tatabánya – Sopron – Kaposvár – Békéscsaba – Veszprém – Zalaegerszeg – Eger – Nagykanizsa – Balaton környéke – Nagytarcsa – Monorierdő