Kulcsrakész

Bio szennyvíztisztító rendszer

Megtervezzük, engedélyeztetjük, kivitelezzük.
Több mint 10 éves tapasztalattal.

Kalkuláció
Kulcsrakész

Bio szennyvíztisztító rendszer telepítés

Megtervezzük, engedélyeztetjük, kivitelezzük.

Kalkuláció
2022. december 15-ig

Elindult a visszaszámlálás!

 
 
NE MARADJON LE!!!  NÁLUNK MÉG BELEFÉR!
állami támogatás

Már csak 19 db rendszert tudunk vállalni 50%-os támogatással!

Kérjen ajánlatot Menü
állami támogatás

Már csak 19 db rendszert tudunk vállalni 50%-os támogatással!

gazdaságos

Szippantás 5 évente egyszer 🤑

A GreenWater rendszere a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel egyszeri szippantást. Ezáltal elképesztően alacsony a rendszer fenntartási költsége.

A GreenWater csapata elvégzi a kivitelezést és használatra kész rendszert ad át. Igény esetén a tervezést, engedélyeztetést is tudjuk vállalni.

Kérjen ajánlatot Menü
gazdaságos

Szippantás 5 évente 🤑

A GreenWater rendszere a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel egyszeri szippantást. Ezáltal elképesztően alacsony a rendszer fenntartási költsége.

A GreenWater csapata a tervezést, engedélyeztetést és kivitelezést is elvégzi és használatra kész rendszert ad át.

Kérjen ajánlatot

A GreenWater rendszer előnyei

Professzionális rendszerünk olyan szennyvízcsatorna nélküli telkekhez alkalmazhatóak, ahol egyébként csak rendszeresen szippantandó zárt emésztő telepítésére lenne mód.

Mennyibe kerül üzemeltetni? Hogyan működik? Kell áram a működéséhez? Milyen engedélyek kellenek hozzá?
Minden kérdésre választ adunk a “Gyakran Ismételt Kérdések” alatt.

Gyakran Ismételt Kérdések Menü
Összehasonlítás

Szennyvízkezelési módok

Hová ajánljuk a GreenWater rendszert?

Családi házakhoz

Zárt szennyvíztározó helyett:

Szikkasztó, emésztőgödör, pöcegödör helyett egy sokkal gazdaságosabb és környezetbarátabb megoldás.

Nyaralókhoz

Nyaralónál, üdülőövezetben:

Rendszerünkben akár 1 évig fennmarad a baktérium kultúra. Nem kell szezon végi szippantás, se szezon eleji újraindítás.

Megvalósulás

Minden egy kézben

A GreenWater csapata elvégzi a kivitelezést és használatra kész rendszert ad át jellemzően 1 hónapon belül. Igény esetén a tervezést, engedélyeztetést is tudjuk vállalni.

A megvalósítási folyamat négy pontból áll. Tegye meg az első lépést Ön, a többit pedig bízza ránk:

Kalkuláció indítása Menü

Prémium alkatrészeket használunk

A francia SOTRALENTZ® több mint 30 éves gyártási múlttal rendelkezik és egyik legnépszerűbb termékük a PLASTEPUR® egyedi háztartási szennyvíz tisztító és elhelyező rendszer és az EPURBLOC® oldómedencék. A GreenWater rendszerét ezek a prémium minőségű francia termékek alkotják.

Gyakran Ismételt Kérdések

Megtérülés, költségek, endegélyek

Mennyibe kerül az üzemeltetése?

A rendszer beindításakor beadagolt aktiváló baktérium a táptalajon folyamatosan szaporodik, de a szennyvízzel a medencébe túlzott mennyiségben bekerülhető kemikáliák (fehérítő, hypo, duguláselhárító, stb) szaporodást gátló hatása kiegyenlítésére BIO7 ENTRETIEN baktérium frissítő adalékanyagot szükséges havonta a WC-n át beöblíteni. Ez az egyetlen rendszeres költség, ami egy 4 fős kislétesítmény esetén kb. 380 Ft/hó.

Egy beüzemelt EPURBLOC alaprendszer többletköltségének megtérülési ideje egy hagyományos, vízzáró emésztő építési és üzemeltetési, azaz szippantási költségeihez viszonyítva kb. 2,5 év, de figyelembe véve, hogy a víz öntözési újrahasznosításával költséges, ivóvíz minőségű vezetékes vizet tudunk megtakarítani így ez az idő kb. 1,5 évre csökken.

Átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

Nem kell áram. A PLASTEPUR egyedi házi szennyvíz-elhelyezési kislétesítmény rendszer, mely minden külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja.

Nincs talajterhelési díj. Törvény alapján nem terheli talajterhelési díj fizetési kötelezettség azt a kibocsátót, aki külön jogszabályban meghatározott egyedi szennyvíz elhelyezési kislétesítményt alkalmaz és közcsatorna nem áll rendelkezésére.

A rendszer az Európai Unió követelményeinek megfelel, ISO 9001 minősítésű és már 1993 óta rendelkezik KHVM, OVF Vízügyi Alkalmazási Engedéllyel (288. törzsk.sz.) és az ÁNTSz Országos Tisztifőorvosi Hivatala engedélyével és az Unió minden tagországában érvényes, legszigorúbb, jogszerű CE megfelelőségi jelöléssel.

A telepítés engedélyköteles, melyhez szaktervező megbízása szükséges. 500 m³/év vízhasználatig a tisztított szennyvíz telken belüli elszivárogtatása esetén helyi önkormányzati jegyzői hatósági engedély, vízminőség védelmi területen továbbá nyílt árokba, vagy esővíz csatornába vezetés esetén a szakhatóságok engedélyei is, valamint, élővízbe vezetéskor vízjogi engedély is szükséges. Ha tőlünk rendeli meg a rendszert, nem kell bajlódnia az engedélyezéssel, mert szakértő kollégáink minden engedélyezési folyamatot elintéznek.

Működés, karbantartás

Milyen sűrűn kell tisztítatni, karbantartani?

A GreenWater oldómedencés szennyvíztisztító rendszere külső energiaforrás nélkül, gravitációs módon működik, a tisztított szennyvizet gyökérszinti altalaj öntözés formájában hasznosítja és átlagos használat mellett 4-5 évenként igényel karbantartást, azaz egyszeri szippantást, szemben egy hasonló épület zárt emésztőjének szokásos kb. kéthetenkénti szippantásával.

A megfelelően méretezett és megfelelően üzemeltetett létesítményben nincs elromlani képes alkatrész. A PLASTEPUR és EPURBLOC termékek alapanyaga több generációt képes kiszolgálni, a szennyvízben keletkező kéndioxid és metán gázoknak tökéletesen ellenáll.

Lakossági felhasználásra meglévő családi házhoz, új építésű családi házhoz, egy vagy több lakásos társasházhoz. Üzleti felhasználáshoz: szálloda, étterem, vagy kisüzem ellátására is megfelelő, illetve párhuzamos telepítésekkel akár egy egész település is ellátható vele a hagyományos beruházási és üzemeltetési költségek töredékéért.

Oldómedence: “Performance” lebegőanyag szűrővel ellátott, ragasztás és hegesztés nélküli, nagy sűrűségű műanyagból egy darabból extrudált-fúvott oldómedence. Szikkasztó hálózat: az oldómedencét követően egy gyökérzónás (30 cm termőföld takarásos) szikkasztó csőhálózat.

Az előtisztító oldómedencében baktériumos bomlással cseppfolyósodik a szennyvíz, majd lebegőanyag szűrés után kerül a megfelelően méretezett utótisztító termőföld-geotextilia-dréncső-kavics-homok szikkasztómezőre, mely utóbbi műszaki szükségszerűség szerint “Performance” szűrőanyaggal feltöltött csepegtető baktériumszűrő műanyag tartállyal is helyettesíthető.

A szennyvíztisztítás egyszerű és természetes biológiai módszereket használ. A szennyvízben lévő nemkívánatos anyagok a mikroorganizmusok tápanyagaként (szubsztrát) szolgálnak. A mikroorganizmusok a rendszerben fermentáció által bontják el a nemkívánatos anyagokat.

Belesimul a kertbe. Minden műtárgy a rendezett terepszintre van telepítve, így csak a fedlapok látszanak a fűben, ezáltal a kert látványát sem befolyásolják.

Kalkuláció indítása

A kapott információk alapján elkészítjük az előzetes árajánlatot, amit emailben küldünk el.  A kalkuláció összeállításánál használhatja a fájlfeltöltés lehetőségét és küldhet fotókat, rajzokat a tervezett telepítés helyszínéről, a telekről, a háztetőről.

  A GreenWater rendszer fejlesztője és a telepítések szakértője a Haniga-Bau Kft.

  Telefon: +36 20 381 4434
  Email: esoviz@greenwater.hu
  Iroda: 2209 Péteri, Ady Endre utca 14.

  Cégnév: Haniga-Bau Kft.
  Cégjegyzékszám: 13-09-136661
  Adószám: 22641863-2-13
  Alapítva: 2010


  Tanúsítványok

  A szennyvíztisztító rendszer és annak minden eleme rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, engedélyekkel, melyeket a mellékelt listából tud letölteni egyenként, vagy a lenti zöld gombra kattintva egyben.