Az esővízgyűjtés előnyei

Az esővíz gyűjtés nem mai találmány. Nem véletlen, hogy nagyszüleink hordókban gyűjtőtték a tetőn összegyűlő vizet és abból öntözték a kertet és sokszor abban is fürödtek.

Az esővízgyűjtő rendszer működése

Esővízgyűjtő rendszerünk átgondolt, professzionálisan megtervezett és kivitelezett rendszer, melyben a víz több lépcsős mechanikai szűrésen megy keresztül. Ismerje meg a rendszert:

01

Speciális mechanikai tisztító berendezés, ami nem csupán megfogja, hanem ki is veti a rendszerből a nagyobb mechanikai szennyeződéseket, mint például a leveleket, melyek miatt elszíneződhetne a víz és szervesanyag tartalma miatt szennyezhetné a vizet.

02

Az előszűrő rendszerben egy vagy több szűrő ágy van. A kavicságyas előszűrő a vízben lévő nagyobb szennyeződéseket fogja meg. A zeolit szűrőágy a kőzetnek az ioncserélő, és adszorpciós tulajdonságát aknázza ki azzal, hogy a vizekben lévő nem kívánatos anyagokat megköti.

03

A tárolótartályba alul áramoltatja be a rendszer a vizet, így nem keveredik fel a felső vízréteg, melyből úszószelepen keresztül szivattyúzzuk ki az immáron kristálytiszta vizet.

04

Mielőtt a háztartás vízvezetékrendszerébe beengedjük a vizet, még egy szűrőrendszer van, ami biológiai szűrést végez. Például az aktív szén a szagokat veszi el, az ezüst szűrő pedig a baktériumokat öli és szűri meg. Itt többféle finomságú szűrőrendszerből lehet választani.

05

Ha több eső esik, mint amennyit a tárolótartály be tudna fogadni, akkor a túlfolyón keresztül távozik a tervezett helyre, ami lehet kerti tó, szivárogtató, vagy más tetszés szerinti hely.

Kiváló márkákkal dolgozunk

prémium minőségű alkatrészeket használunk

Mivel az esővízgyűjtő rendszert több évtizedre tervezzük, így nem szabad spórolni az összetevők minőségén. Ebből kifolyólag olyan professzionális márkákkal dolgozunk, mint például Delfin, akiknek tartályai és tartozékai a legmagasabb minőséget képviselik

 

Ajánlatkérés

Esővízgyűjtő rendszer telepítése

Néhány képen bemutatjuk, hogy néz ki élőben egy ilyen rendszer telepítése.

 

Mivel saját gépparkkal és szakemberekkel dolgozunk, így a munkafolyamatok gyorsak és rugalmasak. Kis méretű munkagépeinkkel a legszűkebb helyeken is elférünk.

Árajánlatot kérek

Esővízgyűjtő rendszer kalkuláció

A kalkuláció összeállításánál használhatja a fájlfeltöltés lehetőségét és küldhet fotókat, rajzokat a tervezett telepítés helyszínéről, a telekről, a háztetőről. A kapott információk alapján elkészítjük az előzetes árajánlatot, amit emailben küldünk el.

  Gyakran Ismételt Kérdések

  Ahová házat lehet építeni, oda az esővíz hasznosító rendszert is telepíteni lehet. Nagyon erős lejtésszöveg esetén több földmunkára lehet szükség és körülményesebb a telepítés, ami az árban is meg fog mutatkozni.

  Nem olyan szerencsés a hullámpala tető esővíz gyűjtés szempontjából, de nem az azbeszt tartalom miatt, hanem a pala érdessége miatt, ami hajlamos nagyon sok szennyeződést összegyűjteni. Persze nem kizáró ok a hullámpala, de ebben az esetben a tisztításra jobban oda kell figyelni és sűrűbb karbantartást igényel a rendszer.

  Hasonló a helyzet a betoncserépnél, mint a hullámpala esetén. Mivel a betoncserép felülete legtöbb esetben nagyon érdes, így rengeteg szennyeződés megül rajta (por, moha, levelek, stb.). Nem kizáró ok a betoncserép tető, viszont a szűrőrendszerre nagyobb gondot kell fordítani és sűrűbb karbantartást igényel.

  Igen, kifejezetten alkalmas. A jó minőségű lemeztető (amiről nem málik a festék) a legjobb vízgyűjtő felület, mert ezeken a felületeken ül meg legkevésbé a kosz. 

  Az ideális tetőméret 100 négyzetméter körüli, de ennél kisebb tetők is szóba jöhetnek. Minden esetben az a kérdés, hogy mekkora a háztartás vízigénye és a ház körüli vízfelhasználás mennyisége.

  Ezt nagyon egyszerűen ki lehet számolni a magyarországi átlagos 5-750 mm éves csapadékmennyiséggel számolva. Ez tájanként eltér, így jobb előbb tájékozódni erről. Vegyünk egy átlag esetet, amikor 500 mm esik egy évben. Ez azt jelenti, hogy minden négyzetméterre 0,5 köbméter víz esik le 1 év alatt. Számoljunk az egyszerűség kedvéért egy 100 négyzetméteres tetővel, melynek esetén ez évi 50 köbméter vízhozamot jelent. Hogy ebből mennyit tudunk eltárolni egyszerre, az a tartályunk méretétől függ. 

  Egy kis méretű háztartásnál 3 fő esetén elég lehet a 3 köbméteres tartály, de ez nagyban függ az egyéni vízfelhasználási szokásoktól, így ezt minden esetben egyedileg mérlegeljük közös egyeztetés után.

  A hatóságok az ivóvíz tanúsítást nem adják meg esővízből származó vízre.

  A háztartásban gyakorlatilag a főzésen és iváson kívül mindenre: fürdővíznek, mosógéphez, öntözéshez, kocsimosáshoz, stb.

  • Előszűrők tisztítása: fél évente a szűrőbetétet ki kell cserélni.
  • Tartály tisztítás: 1 – 1.5 évente ki kell tisztítani gőzborotvával. 
  • Ülepítő tartály: ennek tisztítása a tető típustól függ: 1 – 5 évente kell.
  • Végszűrők: 1 évente kell cserélni.

  Webshop: greenwater.shop.hu

  Elérhetőség

  Mathia Zsolt- Kereskedelmi vezető
  +36 20 381 4434
  esoviz@greenwater.hu

  Limbóczki József- Üzletkötő
  +36 20 215 4001
  limboczkijozsef@greenwater.hu

  Iroda: 2209 Péteri, Ady Endre utca 14.

  Cégnév: Haniga-Bau Kft.
  Cégjegyzékszám: 13-09-136661
  Adószám: 22641863-2-13
  Alapítva: 2010